Fysioterapi på Amager

Jeg tilbyder fysioterapeutisk undersøgelse og behandling af lidelser i hele bevægeapperatet, herunder:

  • Hovedpine, spændingshovedpine, nakkehovedpine, svimmelhed, hovedpine efter piskesmæld samt spændingsudløst migræne.
  • Nakkeproblemer, -smerter, hold i nakken, discus prolaps eller protrussion i nakken med eller uden rodtryk, spinalstenose, spændinger i nakke og skulderåg, træthed i nakken, nakkesmerter efter piskesmæld, samt nedsat bevægelse uden smerter.
  • Rygproblemer, -smerter, både i øvre og nedre ryg, låsninger, discus prolaps og protrussion, spinalstenose, fremadadglidning af en hvirvel(spondylolistese), ischiassmerter, sportsskader, muskelsmerter og forstrækninger, artrose(slidgigt), nedsat bevægelse.
  • Skulderskader, -smerter, skader på senevæv og muskelvæv, sportsskader, frossen skulder, indeklemnings syndrom(impingement), følger efter fraktur, smerter og nedsat funktion ved artrose(slidgigt).
  • Albue- eller håndproblemer, tennis albue, musearm, albue fraktur, fraktur af håndled, hånd eller fingre. Artrose i albue eller hænder.
  • Bækkenproblemer, ved graviditet, efter fødsel, ved ulige lange ben og kombineret med rygproblemer, samt muskelsmerter i bækkenområdet og nedsat funktion af bækkenbund.
  • Hofteproblemer, artrose, skader, betændelse i slimsæk, muskel smerter og efter operation.
  • Knæproblemer, artrose, sportsskader, muskelsmerter, nedsat stabilitet
  • Ankelproblemer, skader i achillessenen, forstuvning, fraktur, muskelsmerter, senesmerter.
  • Hælspore eller betændelse i svangsenen(fasciitis plantaris)
  • Smerter i fod eller tæer. For eksempel atrose i storetåens grundled.

Fysioterapi og Fysisk Træning

Jeg lægger stor vægt på, at lave en grundig undersøgelse første gang vi ses, samt at lave en god behandlingsplan og et fælles mål. Derfor anbefaler jeg, at du bestiller en time, så der er tid til at komme i gang med behandlingen også.

Jeg behandler manuelt, når der er behov for det, men har en aktiv tilgang til fysioterapi og vælger ofte, hvis vi kan blive enige om det, at instruere i nogle hjemmeøvelser.

Uanset om du henvender dig med en skade, sygdom eller bare et ønske om at ændre din livsstil til en mere aktiv livsstil, så vil jeg gerne hjælpe dig. Går du allerede i et træningscenter, som du er glad for, så kan vi evt finde ud af at mødes dér, så jeg kan instruere dig i brug af de relevante maskiner. Alternativt vil jeg meget gerne rådgive dig om relevant træning til netop dit behov.

Ved hovedpine og nakkeproblemer er det naturligvis diagnosen, der afgør, hvilken behandling der er relevant. Hovedpine kan også skyldes problemer med kæber eller bidefunktion.

Ved et almindeligt hold i nakken, med pludselig opstået nedsat bevægelse og tænd/sluk smerte, vil det ofte have rigtig god effekt med en nakkemanipulation eller mobilsering.

Ved en discusprolaps med udstråling til skulder og arm/hånd, vil behandlingen ofte være blidere med mobilisering af led og nervevæv, men stadig med fokus på at normalisere bevægeligheden i leddet, skabe mere plads til nerven og dæmpe irritationen i nervevævet. Samtidig vil vi forsøge at finde en bevægelse, som reducerer smerterne i arm og nakke, som skal laves hjemme. Jeg holder naturligvis øje med, om der er forværring i symptomerne, og skriver til din læge, ved behov for yderligere undersøgelser.

Ved de fleste diagnoser, vil der være både smertebehandling evt. aflastning med tape, genoptræning, stabilitetstræning, styrke- og udholdenhedstræning, holdningskorrektion eller elementer af disse.

Ved genoptræning af skulder eller ved behandling af skuldersmerter er det igen diagnosen, der er afgørende for behandlingen. Vi forsøger at finde den smertegivende struktur og planlægger behandlingen ud fra den. Den fysioterapeutiske behandling kan bestå af aflastning med tape, manuel behandling eller akupunktur af muskler og sener, mobilisering af selve skulderleddet eller leddet mellem kraveben og skulderblad, stabilisering af selve skulderleddet eller omkring skulderbladet, samt holdningskorrektion og styrketræning eller funktionel træning.

Albue og håndproblemer behandles efter om der er nedsat eller øget bevægelighed, om der er nedsat styrke, om der er inflammation eller øget spænding i muskler eller sener, om håndrodsknoglerne bevæger sig som de skal osv. Der vil næsten altid være et element af aktiv træning i behandlingen af disse områder.

Rygproblemer og behandlingen af dem afhænger igen helt af diagnosen og smerterespons. Der er naturligvis stor forskel på, om man lider af artrose, discusprolaps, fraktur af ryggen eller muskelsmerter og behandlingen vil blive planlagt i forhold til smerte- og funktionsniveau.

Min erfaring er dog, at har man først haft rygproblemer én gang, så kommer de sandsynligvis igen. Så jeg forventer, at vi skal arbejde forebyggende med stabiliserende og styrkende øvelser, når vi har behandlet de akutte smerter væk.

Bækkenproblemer ser jeg oftest i forbindelse med graviditet eller fødsel, og behandler ud fra om der er instabilitet, nedsat bevægelighed, nedsat styrke eller bare muskelsmerter. Med øvelsesterapi, instruktion i brug af trochanter bælte og/eller manuel behandling.

Hofteproblemer ses ofte i forbindelse med artrose eller frakturer, men også ved løbere, fodboldspillere osv.

Ved sportsskader vil det være vigtigt at lokalisere den smertegivende struktur, eller det svageste led i muskelkæden, så man kan få stabiliseret hofteleddet og derved fjerne irritationen/overbelastningen.

Ved artrose kan der være behov for både manuel behandling, akupunktur, men i høj grad også for genoptræning og styrketræning, da alt evidens peger på, at det er aktiv fysioterapi, der har den bedste effekt på denne lidelse.

– Ved genoptræning efter fraktur af hoften eller efter operation, hvor man har fået ny hofte, kan det være nødvendigt at starte med Lymfødem behandling, da fjernelse af hævelsen vil fremme genoptræningen og dæmpe smerterne. Men herefter vil der være fokus på genoptræning, med styrketræning, stabilitetstræning og evt balancetræning efter behov.

Knæproblemer kan både komme som følge af lang tids belastning eller, som en akut skade, og behandlingen vil naturligvis rette sig efter det. Ved akutte skader, kan det være relevant at benytte Lymfødem behandling først, for at fjerne hævelse, dæmpe smerte og øge evnen til at genoptræne. Det samme kan gøre sig gældende for knæartrose, eller efter total knæalloplastik (nyt knæ). Men både ved akut og langvarig skade er det nødvendigt at genoptræne musklerne omkring hofte og knæ, samt at kigge på fodstillingen, da denne kan påvirke belastningen på knæet.

Ankelproblemer/Fodproblemer kan også opstå akut eller som følge af lang tids belastning og må behandles herefter. Stabilitetstræning omkring ankelleddet vil dog ofte være en del af genoptræningen, samt evt tapening, manuel behandling eller akupunktur.

Har du bare et ønske om at få hjælp til at komme i god fysisk form, kan vi også finde ud af det.